Docent: Nash Natascha Schuiling
Datum: 8 Mei t/m 26 Juni
Tijd: 18.30 - 20.00
Prijs: € 160.00

Zwangerschap is een vreugdevolle, maar ook spannende periode in je leven. Je lichaam en de hormoonhuishouding veranderen, je bent kwetsbaar, open en sensitief. Yoga in de zwangerschap helpt je om in je kracht te komen, vol zelfvertrouwen richting bevalling en moederschap te gaan. Daarnaast ervaar je heel bewust je zwangerschap. Deze eerste verbinding met jezelf en je kind is iets heel bijzonders en daarmee de beste start die je kan geven aan je ongeboren kind. Wat mag wel en wat mag niet? Hoe kun je yoga doen en weet je wat goed is voor de baby ? Ook deze vragen worden beantwoord in de cursus.

Tijdens de zwangerschapsyoga cursus leer je door middel van yoga houdingen (asana's) je lichaam te stimuleren om spanning los te laten. Denk hierbij aan spanningen in de onderrug, maar ook aan het ontspannen van de bekken(bodem). Je bouwt kracht op in de spieren die extra hard zullen werken tijdens deze 9 maanden. Ademhalingstechnieken helpen het zenuwstelsel te ontspannen en je in een diepere connectie te brengen met de baby. Het werken met adem en klank bereid je optimaal voor op de bevalling. Meditatie helpt je gedachten te verstillen, helpt je om te gaan met onzekerheden en te rusten in het hier en nu.

Een les binnen de cursus wordt specifiek gewijd aan het vinden van de juiste houding om weeën op te vangen en het vinden van de baar-houdingen die bij jou past. Ernaast worden perstechnieken uitgelegd en geoefend.

Al deze technieken zullen je helpen tijdens de zwangerschap, de bevalling en de tijd daarna. Deze cursus is geschikt voor beginners, maar ook voor vrouwen die de yoga oefening willen verdiepen en specifiek aandacht aan het 'zwanger zijn' willen geven.

8 wekelijkse bijeenkomsten op vrijdagavond van 18.30 - 20.00.