Deze authentieke Hatha yoga is voor iedereen die balans zoekt in beweging en rust, kracht en flexibiliteit.


Hatha Yoga in de traditie van Sivananda & Yoga Vidya is een holistische yogavorm waarbij spanning en ontspanning elkaar afwisselen. Een typische yogales omvat ademhalingsoefeningen (pranayama), de zonnegroet, 12 basishoudingen (asana’s) en een diepe eindontspanning (savasana).

Wat zijn de mogelijkheden?

Traditie

Onze docenten geven les in de lineage (parampara) van Swami Sivananda, 1 van de grootste Indiase yogameesters van de vorige eeuw. De traditie is doorgegeven aan onder andere Swami Vishnu Devananda die als eerste de yoga docenten opleidingen heeft opgezet in het westen. Een gedisciplineerde student Sukadev heeft uiteindelijk de organisatie Yoga Vidya opgericht in Duitsland, waaraan wij nauw verbonden zijn.

Filosofie

  1. Yoga is een way of life! In deze stijl beoefenen we volgens  5 principes.
  2. Houdingen (asanas) — juiste beweging
  3. Ademhaling (pranayama) — juiste manier van ademen
  4. Ontspannen (savasana) — juiste ontspanning
  5. Vegetarisch dieet — juiste voeding
  6. Meditatie (dyana) — positief denken

Levels

Yoga Basis

In deze les leer je de traditionele Rishikesh serie. (alle levels)

Gentle Yoga

Beoefen eens wat minder intensief en laat je lichaam tot rust komen. (alle levels)

Intermediate Yoga

Een les van gemiddeld niveau met meer variaties en thema’s. Een zeer toegankelijke les met net wat meer uitdaging dan een Gentle les. (alle levels)

Energetic Yoga

Laat je verrassen door deze pittige en uitdagende les! Hier komen de meer geavanceerde houdingen voorbij met minder ontspanning tussen de houdingen in. Ontdek je kracht en voel je weer opgeladen.

Morning Glow

Herstel je energie in het midden van de week! Geniet van deze zachte maar energieke yogasessie voordat je je (werk) dag begint.

Morning Flow

Rond de week af met een energiek en evenwichtig gevoel! Geniet van deze uitdagende en toch harmonieuze sessie om je hele wezen te activeren en je voor te bereiden op het weekend.


7 dagen per week

Bekijk het rooster