136
Docent: Anoã Brand
Datum: 27 Oktober
Tijd: 13.00 - 17.00
Prijs: € 80

Je leert in deze workshop meer over een veganistische leefstijl. Je leert bewuste keuzes te maken die goed zijn voor je gezondheid en het welzijn van anderen. Je gevoel van dankbaarheid en verbinding wordt door volgen van de workshop versterkt. Je krijgt een ruime en holistische kijk op Yoga en voeding en praktische handvatten om een gezonde leefstijl in je dagelijks leven te integreren.

Programma voor zondag 27 Oktober 13.00 – 17.00

Meditatie liefdevolle vriendelijkheid. Zetten van een nieuwe intentie. Gebed voor het eten. – met Rama Shakti/Janine Brall

Workshop Veganistisch en gezond voedsel – met (natuur)diëtist, kinderdiëtist en darmtherapeut Anoã Brand

 • Deel 1
  • Het energetische aspect van voeding vanuit het yin en yang perspectief;
  • Introductie tot de vijf transformaties en de invloed van voeding op onze fysieke- en mentale gesteldheid;
  • De invloed van onze voedselkeuzes op macroniveau.
 • Pauze met miso soep
 • Deel 2
  • Hoe een uitgebalanceerd veganistisch voedingspatroon in het najaar eruitziet;
  • Hoe je het kan implementeren in het dagelijkse leven;
  • Handig praktische tips om jouw gezondheid positief te beïnvloeden;
  • Afsluiting met een pakketje met kruiden, zaden, specerijen en handige recepten om 1 week zelf mee aan de slag te gaan!

Asana beoefening voor verbinding met je lichaam. – met Rama Shakti/Janine Brall

Wat heeft Yoga met veganistisch eten te maken?

Best veel! Yoga gaat over bewust zijn van je lichaam en wat het nodig heeft; zowel qua ademhaling en houdingen (asana’s) als voor wat betreft je voeding. Voedsel is namelijk een dynamische kracht, die werkt op het fysieke, het emotionele niveau en ook het energetische en spirituele niveau. Alle verschijnselen op aarde worden beïnvloed door de hemelkracht met de zon, maan en sterren en de aardekracht met planten dieren en mineralen. In ons lichaam, stroomt zowel hemel- als aardekracht en ze ontmoeten elkaar op verschillende punten, de chakra’s. Voeding is energie en vibratie, het voedt de chakra’s die op zijn beurt de mind en het denken weer voeden. Zo beïnvloedt voedsel onze geest. 

Ahimsa – een bewuste keuze

‘Ahimsha’ is het spirituele concept van geweldloosheid en eerbied voor al het leven.

Veel Yogi’s kiezen ervoor om voor die redenen geen vlees of vis te eten. Ook het gebruiken van dierlijke producten, zoals ook zuivel en kaas, gaat volgens velen niet samen met het streven naar geweldloosheid.

Yoga gaat echter over jouw persoonlijke ethiek. In de yogaleer is het belangrijk dat je goed leert luisteren naar je lichaam en ook je keuzes aanpast aan wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft. Dit geldt voor je leefstijl in het algemeen maar vooral voor je voeding. Je eet elke dag en met elke maaltijd kun je goed doen voor je lijf en voor de wereld. Hoe ver je daarin gaat is aan jou.

Je docenten

Anoã Brand - (natuur)diëtist, kinderdiëtist en darmtherapeut – is van mening dat men de wereld verandert door zijn voedselkeuze. Zij pleit voor een duurzaam voedingspatroon die in overeenstemming is met de behoefte voor mens (vanuit gezondheidsaspecten), dier (dierwelzijn) en het milieu. Na de hbo-opleiding voeding en diëtetiek, is Anoã zich gaan verdiepen in natuurvoeding vanuit de oosterse voedingsinzichten, darmmicrobioom en kinderdiëtetiek. Met veel plezier deelt Anoã haar kennis met iedereen die zijn eigen gezondheid en de wereld positief wil beïnvloeden!

Janine Rama Shakti Brall - yoga docente met passie voor het verspreiden van een bewuste leefstijl in harmonie met de wereld. Zij leert je om verder te kijken dan je eigen plezier en verantwoordelijkheid te nemen.