Docent: Anoã Brand
Datum: 27 Oktober
Tijd: 13.00 - 17.00
Prijs: € 80.00

Zondag 27 Oktober 13.00 – 17.00

  • Asana beoefening voor verbinding met je lichaam. Meditatie liefdevolle vriendelijkheid. Zetten van een nieuwe intentie. Gebed voor het eten. – met Rama Shakti Janine Brall
  • Pauze met vers biologisch fruit
  • Workshop Veganistisch en gezond voedsel – met (natuur)voedingsdeskundige Anoã Lima Lacoste Brand
  • Afsluiting met een pakketje met kruiden, zaden, specerijen en handige recepten om 1 week zelf mee aan de slag te gaan!

Je leert in deze workshop meer over een veganistische leefstijl. Je leert bewuste keuzes te maken die goed zijn voor je gezondheid en het welzijn van anderen. Je gevoel van dankbaarheid en verbinding wordt door volgen van de workshop versterkt. Je krijgt een ruime en holistische kijk op Yoga en praktische handvaten om een gezonde leefstijl in je dagelijks leven te integreren.

Wat heeft Yoga met veganistisch eten te maken?

Best veel! Yoga gaat over bewust zijn van je lichaam en wat het nodig heeft; zowel qua ademhaling en houdingen (asana’s) als voor wat betreft je voeding. Voedsel is namelijk een dynamische kracht, die werkt op het fysieke, het emotionele niveau en ook het energetische en spirituele niveau. ‘Yoga food’ is voeding die energie geeft voor je lijf en helderheid en lichtheid brengt voor je geest.

Sattva - Zuiver en puur eten

Yoga voeding is gebaseerd op de Ayurveda (ayur = leven en veda = kennis), de traditionele gezondheidsleer van India. In de Ayurveda staat een sattvisch eetpatroon voor gezond leven (sattva of sattvisch betekent ‘zuiver’). Sattvische voeding ondersteunt je gezondheid, brengt tevredenheid en bevordert je evenwicht. Een sattvisch dieet helpt je om de spirituele weg van yoga en meditatie te bewandelen.

Yoga voeding bestaat vooral uit: verse groenten en fruit, granen, peulvruchten, noten, zaden, kiemen en kruidenthee. Allemaal producten die voor de meeste mensen gemakkelijk verteerbaar zijn. Sattvisch voedsel is rijk aan Prana ‘levenskracht’, met veel liefde bereid en zal de sattvische kwaliteiten van goedheid, plezier, voldoening, nobelheid en tevredenheid verhogen.

Ahimsa (geweldloosheid) en bewuste keuze

‘Ahimsha’ is het spirituele concept van geweldloosheid en eerbied voor al het leven. 

Veel Yogi’s kiezen ervoor om voor die redenen geen vlees of vis te eten. Ook het gebruiken van dierlijke producten, zoals ook zuivel en kaas, gaat volgens velen niet samen met het streven naar geweldloosheid.

Yoga gaat echter over jouw persoonlijke ethiek. In de yogaleer is het belangrijk dat je goed leert luisteren naar je lichaam en ook je keuzes aanpast aan wat jouw lichaam op dit moment nodig heeft. Dit geldt voor je leefstijl in het algemeen maar vooral voor je voeding. Je eet elke dag en met elke maaltijd kun je goed doen voor je lijf en voor de wereld. Hoe ver je daarin gaat is aan jou. 

Je docenten

Anoã Lima Lacoste Brand - (natuur)voedingsdeskundige die precies weet welke voedingsstoffen je nodig hebt in een veganistisch dieet, waardoor je twijfels zullen wegsmelten. Zij heeft een enorme passie voor natuurlijke voeding.

Janine Rama Shakti Brall - yoga docente met passie voor het verspreiden van een bewuste leefstijl in harmonie met de wereld. Zij leert je om verder te kijken dan je eigen plezier en verantwoordelijkheid te nemen.