134
Docent: Janine Brall
Datum: 29 November t/m 20 December
Tijd: 18.30 - 20.30
Prijs: € 80.00

Ben je al een ervaren yogi en zoek je naar meer verdieping in je practice? Dan is deze Asana intensive zeker iets voor jou!

De Yama’s en Niyama’s worden vaak gezien als morele principes bij het beoefenen van yoga. Tijdens deze Asana intensive cursus gaat het erom deze principes toe te passen en te ervaren in het beoefenen van yogahoudingen.

Yama is de morele weigering. Dat wil zeggen dat je je van iets onthoudt, iets niet doet als yogabeoefenaar. De Niyama's zijn innerlijke voorschriften voor de yogi. Dat wat je juist wel doet. Dit betekent dat er soms meer inspanning moet worden gemaakt en soms juist minder.

Door deze principes toe te passen leer je hoe je goed voor je lichaam zorgt voor, tijdens en na je yoga practice. Geef je juist over aan een houding of daag je jezelf uit? Ben je terughouden of stap je uit je comfort zone? Verspil jij je energie onnodig of kan je de energie binnen houden? Je leert dus de houdingen met bepaalde intentie uit te oefenen en ontdekt op een speelse manier de verschillende kwaliteiten van een asana.

Kortom, dit zijn superleuke, verdiepende lessen waarin je je ontwikkelt in je asana beoefening, waarbij je ook veel leert over yogafilosofie en de ethiek van een yogi.