146
Docent: Justien Beijn
Datum: 6 Maart t/m 27 Maart
Tijd: 18.30 - 20.30
Prijs: € 80.00

Backbends geven je energie en kracht. Het openen van de heupen zorgt voor bevrijding van energetische en emotionele spanning.

Misschien heb jij wel eens een intensieve ervaring gehad tijdens een backbending pose of heupopener? Heupopening asanas helpen het bewegingsbereik te verbeteren, spanning en beklemming te verminderen en de heupen en bekken op één lijn te brengen. De effecten zijn vaak meteen voelbaar. Zo kunnen we fysieke maar ook emotionele voordelen snel ervaren, evenals verminderde stress of angst.

Het is zeer gunstig om specifiek tijd te besteden om onze heupen zacht te maken, te strekken en te openen vooral omdat we overdag urenlang zitten met heupen en knieën gebogen op 90 graden. Dit verkort de hip flexors aan de voorzijde van de heup. Ook staan of zitten we vaak voorover gebogen waardor de borstkas klem zit. Door je borst te openen en je schouders naar achteren te brengen geef je je hart meer ruimte. Yogahoudingen waarin je achteroverbuigt, verruimen de borstkas en helpen om emoties die zich hebben vastgezet meer lucht te geven.

In yoga praten we vaak over het loslaten van lagen. Hoe meer je beoefent, hoe meer ‘lagen’ er los komen. Zo kom je beetje bij beetje dichter bij jouw ware kern uit, waarin rust, éénheid en liefde oneindig wordt ervaren. Voornamelijk backbends, intensieve hart en heup openers hebben hier een extra bijdrage aan.

In deze workshop leer je stapsgewijs een doorbraak in je yogabeoefening te ervaren en het beste uit dit prachtige leerproces te halen. Door middel van de juiste warming-up, voorbereidende houdingen die je klaar maken voor de meer intensievere hart- en heupopeners, maak je een verrijkende groei in zowel je fysieke als mentale yoga beoefening. 

Jouw docent:

Justien Beijn is een jonge, gedreven en enthousiaste yogadocent. Op haar unieke nuchtere en persoonlijke wijze zorgt ze ervoor dat jij je op je gemak voelt en toch uitgedagen wordt. 

Justien heeft de tweejarige Yogaopleiding bij Yoga Vidya Rotterdam afgerond en ontwikkelt zich constant verder als yogi door verdiepende opleidingen te volgen. Haar intuïtieve kwaliteiten gebruikt ze in de yogales om je zo goed mogelijk te begeleid en je te helpen om op zoek te gaan naar jouw mogelijkheden. Haar lessen zijn energiek, fun en down to earth!