Yoga Therapie

Elke persoon is uniek. Daarom zijn er evenveel “yogas” als er mensen op deze planeet zijn. Dezelfde yogapose die door twee mensen wordt gedaan, ziet er aan de buitenkant anders uit en voelt aan de binnenkant zeker anders aan. Ons doel is om een ​​geschikte oefening te vinden voor jouw unieke lichaam en geest.

Dit concept van menselijke uniekheid raakt de spijker op het hoofd, met name bij de behandeling van psychosomatische ziekten zoals allergieën, astma, multiple sclerose, rugpijn, diabetes, hartaandoeningen, migraine, enz. Als je twee mensen met migraine neemt, zal hun yogabeoefening niet hetzelfde zijn. Beide lijden aan hoofdpijn, maar ze kunnen verschillende onderliggende problemen als oorzaak voor hun migraine hebben zoals rugpijn of astma.

Praktijken die je zullen helpen om de gezondheid te herstellen, zijn de volgende: juiste voeding en asana’s of bewuste lichaamsbewegingen voor het lichaam, ademhalings- en reinigingstechnieken, meditatie en chanten, inspirerende en motiverende gesprekken ter ondersteuning van je wilskracht. De juiste mix van al deze componenten zal jouw persoonlijke gezondheids elixer creëren.

In dit geval is de Yoga therapeut jouw adviseur en gids. Jij leert verantwoordelijkheid te nemen voor je eigen gezondheid, welzijn en geluk. Dit vereist een voortdurende inspanning van de kant van de student, maar wanneer je deze methode onder de knie hebt, herstellen het zelfvertrouwen en het vertrouwen in de praktijk vanzelf. Yoga is geen magie en in yoga is er geen korte weg. Alleen door constante inspanning, ontspanning en begrip kunnen we ons doel bereiken dat in de eerste plaats gezondheid kan zijn. Als we eenmaal gezond zijn, kunnen we ons concentreren op de spirituele aspecten van yoga en meer betekenis in ons leven vinden en minder afhankelijk zijn van de externe omstandigheden.

Welzijn en geluk

Maak een afspraak